Yalova Üniversitesi    armutlumyo@yalova.edu.tr 0 (226) 815 54 35

2023 YILI NARKOREHBER GENÇLİK MODÜLÜ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hazırlanan "Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı"  uyarınca,  Emniyet  Genel  Müdürlüğü  Narkotik  Suçlarla  Mücadele  Daire  Başkanlığı  Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Bilim Kurulunun katkıları ile 29.12.2023 tarihinde Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) Büro Amirliğinde görevli Narkorehber Uzman Polis Memuru Yılmaz ÇETİN, Sokak Suçları ile Mücadele Büro Amirliğinde görevli KEM (Köpek Eğitim Merkezi) Narkotik Maddeler Arama Köpeği Zeytin'in Sevk ve İdaresinde Görevli Polis Memuru Kemal BÖRKLÜ tarafından Narkorehber Gençlik Modülü kapsamında eğitim verilmiştir.

Eğitim Programı içerisinde madde bağımlılığı ve UYUMA Aplikasyonu Kurulum ve Kullanımı hakkında ile ilgili bilgiler verilerek İki Ekmek Video Filmi sunumu ve Yırtık Akvaryum isimli kitabın takdimi gerçekleştirilmiştir. Program bitimiyle Narkotik Maddeler Arama Köpeği Zeytin, Eğitim Görevlileri ve Öğrencilerin katılımıyla Uyuşturucu ile Mücadelede "Madde Bağımlılığına HAYIR" Pankartı açılarak farkındalık çalışması gerçekleştirilmiştir.

Programda yerini alan Narkotik Maddeler Arama Köpeği Zeytin öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmış ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir.