MARKA PROJE BAŞVURUMUZ DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ahmet Gökhan KESKİN’in yürütücüsü olduğu “Yalova İlinde Üretilen Çiğ Sütün Katma Değerli Ürünlere Dönüştürülmesiyle Kırsal Kalkınmanın Güçlendirilmesi” başlıklı proje Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na başvuru yapan 100 proje içerisinden destek almaya hak kazanmıştır.

Çiğ sütün katma değerli süt ürünlerine dönüştürülerek satılması ve süt hayvancılığındaki ekonomik kazancın artırılmasının yanı sıra Avrupa tipi tarımsal kalkınma modeli olan köy kooperatifçiliğinin güçlendirilmesine katkı sağlamasının hedeflendiği proje sözleşme sürecinin gerçekleşmesiyle ilerleyen günlerde faaliyetlerine başlayacaktır.

Proje, Armutlu Meslek Yüksekokulu yürütücülüğü, Yalova İl Özel İdaresinin ortaklığı, Ahmediye ve Armutlu Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin ve Armutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün iştirakçiliğinde gerçekleştirilecektir.

Proje yürütücüsü ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.