Etkinlikler

Gıda İşleme Bölümü öğrencileri teknik gezi kapsamında Bursa Orhangazi’de faaliyet gösteren Namsal Gıda San. ve Tic. A.Ş. adlı firmayı ziyaret etti. Donuk meyve ve sebze işleme alanında Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri olan firma hakkında sektörel bilgiler sunan üretim müdürü Gıda Mühendisi Hüseyin AKSAKAL ve teknik ekibi öğrencilerimize tesisleri gezdirdi.

Sırasıyla hammadde kabul, ön işlemler, kalibrasyon, taşıyıcı konveyörler, elavatörler, tamburlar, dondurucu sistemler, IQF hatları, ambalajlama sistemleri ve -18 depolar gezilerek öğrencilerimize bu cihazların çalışma prensipleri detaylıca anlatıldı. En son olarak kalite birimi gezilerek ürünlere uygulanan fiziksel ve mikrobiyolojik analizler hakkında bilgi verildi.

Öğrencilerimizin derslerde teorik olarak aldığı eğitimlerin pratik uygulamalarını içeren ziyaret, ekibimiz ve firma yetkilileri arasında gerçekleşen, üretim hatlarıyla alakalı teknik ve çalışma hayatıyla alakalı sektörel konuları içeren soru cevap şeklindeki söyleşiyle sona erdi.