Tarihçemiz

YÜKSEKOKUL > Tarihçemiz

Meslek Yüksekokulumuz, 25.03.2009 tarihli YÖK Genel Kurulu Kararı ve 15.04.2009 tarihli ve 1717/011357 sayılı YÖK yazısı ile Üniversitemize bildirim yapılarak kurulmuştur. Armutlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü altında Gıda Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Programları, Su Ürünleri Bölümü altında Su Ürünleri Programı, Yönetim ve Organizasyon Bölümü altında Lojistik Programı, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü altında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile toplam 7 programda 1 Profesör, 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi Doktor ve 14 Öğretim Görevlisi ile eğitim vermektedir. Yüksekokulumuz,  10 Laboratuvar, 13 Derslik, 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Toplantı Salonu ve 1 Konferans Salonu, 1 Kütüphane, 1 Öğrenci ve Personel Yemekhanesi ve 1 Kantin ile çalışmalarına devam etmektedir.

 

2009 yılında “UYGULAMALI EĞİTİMDE ÖNCÜ VE ÜRETKEN” parolası ile yola çıkan Meslek Yüksekokulumuz sadece kalifiye ara eleman yetiştirmekle yetinmeyip, bilimsel araştırma faaliyetlerine de ağırlık vermektedir.